13 april 2011

Hemläxa: Förstör något han gav dig

Kvällens hemläxa handlar om mitt nya favorittema, nämligen: Att vara arg. Att vara arg och visa ilska är något jag är på väg att lära mig. Jag vet inte om jag har kunnat det sedan jag var barn, knappt om jag kunde det då.

En kväll när det kröp i mig av ilska gjorde jag kvällens hemläxa. Den är till för dig som är ur relationen, inte för dig som är kvar i den eftersom han kan upptäcka vad du har gjort och det är riskabelt.

Jag tog fram en t-shirt som han gav mig en gång efter en veckas fyllefotbollsresa. När jag hämtade honom vid stationen ville han inte kramas. Han ville inte prata, han var på dåligt humör, arg. Dagen efter fick jag den där tröjan. Kul att han ändå hade tänkt på mig och ville att jag skulle få del av upplevelsen tänkte jag. Någon månad senare när vi hälsade på hans föräldrar gav han en likadan till sin mamma. Hon blev glad och tackade, då fnös han och sa "äh, det är ju bara en sån där gratis reklamtröja". Jag tog aldrig på mig den efter det. Det kändes som att han hade spottat på den.

Vad gjorde jag då den där kvällen för ett tag sen? Först tog jag en bläckpenna och skrev alla arga arga omdömen jag kunde komma på om honom på tröjan. Skrev och skrev tills den var fullklottrad, sen skrev jag lite till. Sen tog jag en sax och klippte några hål på tröjan, med hjälp av dem kunde jag slita sönder den, tills det bara var strimlor kvar.

Sen kastade jag den i soporna, spottade på den likt han har spottat på min omsorg. Knöt ihop påsen och slängde den i soprummet. Oj vad skönt det var att få avreagera mig.


Så: hemläxan blir att du förstör något som ditt ex har gett till dig. Låt det bli föremål för all din ilska. Ta ut det helt ohämmat. Förstör och släng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar