19 juli 2011

En blind och en lögnareDu såg mig som att du kunde se
beskrev mig som om du såg mig.
Jag blir inte klok på om det verkligen var det du såg
eller om du bara ville få mig att tro att du förstod mig.

-

Och jag kommer aldrig helt begripa hur någon som verkade så vacker
kunde vara så ful
inse det
och ändå låta allt ske.

2 kommentarer:

 1. Hej syster!

  Jag vet! Jag väger i mina dåliga stunder också fram och tillbaka. HAN verkar ju så säker på vad han säger. HUR ska jag bevisa att jag har rätt att det är han som är den sjuke? Kanske det "bara" är mina känslor...

  Jag är rädd att de andra runt om oss ska DÖMA MIG HÅRT för att ha lämnat en sån "uppoffrande person".

  Då gäller det väl att läsa sina affirmationer. Jag har också skrivit ner hur vårt liv har varit. Mycket material. Kanske det blir en bok. Anonym givetvis.

  Men ändå, tänk om han hade rätt?

  Nej han ska inte få vinna. Jag måste lyssna på min kropp!

  Kramar
  Kristina

  SvaraRadera
 2. Ja. Lita på dina känslor. De har rätt. Vi kanske inte helt kommer att kunna förstå varför han har betett sig som han har gjort, jag tycker det känns så konstigt ibland, att inte kunna begripa. Men det ändrar inte det faktum att det var fel och att han fortsätter att göra fel.

  Tvivlet som du beskriver avtar däremot efterhand, när vi lär oss att lyssna på oss själva, göra våra egna prioriteringar och val, när vi lär oss att välja utifrån det vi själva önskar, inte utifrån vad andra förväntar.

  Därför kan jag lova dig att din känslokarta, din kropp är det viktigaste verktyget du har när du ska hitta rätt framöver.

  Så är det för mig. Ändå drabbas jag av sorg ibland över det obegripliga. Jag förstår inte hans syn och beteende. Inte fullt ut. Inte ens när jag läser om andra som honom. Jag förstår mönstret, kanske till och med hur han blev sån. Men jag förstår inte att han inte kan inse och ändra sig. Jag förstår inte att han inte kan se hur rätt jag har. Släppa garden. Sluta racka ned på andra. Det är något jag måste acceptera, trots att jag inte förstår. Att det tyvärr kommer att vara så att han aldrig ändrar sig. Trots att det är så fel.

  Låt honom aldrig vinna. Var på din egen sida!
  KRAM

  SvaraRadera