23 augusti 2011

Peppande ord om styrka

 
Jag och några vänner diskuterade för en tid sedan vad styrka egentligen är. Alla har vi gått igenom svåra upplevelser där en annan människa fått makt över oss och kontrollerat oss på olika sätt. Den ena berättelsen värre än den andra, eller, bara hemsk på varsitt sätt.

Vi kom fram till att vi alla såg varandra som starka personer. En av tjejerna blev fundersam över det, kan man vara stark och svag på samma gång?

Det fick mig att sätta min definition av styrka på pränt. De andra var snabba med att skriva under.

”Styrka är att våga erkänna att man är svag, att möta svagheten och jobba på den. Styrka är att våga tro fast man har upplevt svåra saker. Styrka är att kunna se kärleken i små gester som andra tar för givna. Styrka är att stå upp för sig själv samtidigt som man engagerar sig i andra. :-). Styrka är att falla och falla igen. Men att resa sig igen och igen och fortsätta framåt.” /HejSyster

5 kommentarer:

 1. Hej Syster!
  Vilka fina ord! :)
  Jag stal dom och lade ut dem på facebook, skrev att här kommer några fina tankar och ord från en stark syster.
  Jag hoppas att du inte tar illa upp.
  Det var många som uppskattade dem :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ingen fara! Sprid ordet ;-).
  Fint att det uppskattas.
  Kram

  SvaraRadera
 3. skrev kommentar precis men den försvann. :( mår jättedåligt nu,e mitt inne i lämnande efter 8 år.. kram fluff

  SvaraRadera
 4. Nej men typiskt att den försvann! Skriv så ofta du vill. Vad fantastiskt modigt och starkt av dig. Jag lovar att det är det enda rätta. Nu gäller det att försöka hålla så stort avstånd du bara kan från hans negativa tankar. Håll honom kort, vädja inte till honom, lyssna inte till honom. Det gäller att våga lita på sin inre röst, den som från magen säger det är NOG nu. Och så fort vi har kontakt med honom gör han allt för att överrösta den. Men den finns där hur virrigt och rörigt det än känns. Den har skrikit starkare och starkare de här åren och han har fått dåna högre, gå allt längre för att du inte ska höra den. Men den har skrikit på dig: Var sann mot dig själv. Och nu finns den där och berättar precis det du behöver höra. Det du innerst inne vet. Det är NOG nu. Nu ska han inte få rätt mer. Nu är det du och dina rättigheter som är det viktiga. Dina behov, din längtan. Lyssna på allt det. Din längtan säger dig viktiga saker om dig själv.

  Styrkekram från en syster på din sida
  du klarar 100 gånger mer än du orkar.
  Ingen kan sätta dig i fängelse annat än du själv. Du själv kan därför ta dig ut. Det är det du gör nu, kom ihåg det.

  SvaraRadera
 5. du klarar 100 gånger mer än du tror att du orkar ska det stå!

  SvaraRadera