4 augusti 2011

Medmänniskor

- Omge dig med människor som får dig att känna dig glad i magen, lugn i lungorna, stor i hjärtat och fri i tanken. Det är egentligen bara deras ord som betyder något.
/Hej syster

2 kommentarer:

  1. Hej Syster!

    Jag försöker omge mig med människor som besitter det du beskriver ovan.
    Jag umgick ett tag med ett par manliga vänner som jag tycker om väldigt mycket.

    Så en dag så får jag inte tag på den ena av grabbarna. Han håller sig undan och till våra gemensamma vänner så säger han att han sover dåligt och behöver vara ifred.

    Någon vecka senare får jag ett mail från denna vän, han som hållt sig undan, där han beskriver hur han numera ser på mig med andra ögon och hur han inte kan hantera den känslostorm som flammar upp när vi träffas...."vet bara att jag inte kan vara nära dig Jessie"

    Varför blir det så här? Det slår ju aldrig fel heller! De som jag vill ha som vänner vill något mer och de som jag vill ngot mer med vill inte ha mig!

    Det är så frustrerande och jag hoppas att han kommer över sina känslor för mig, jag vill ha tillbaka min vän!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, jag vet precis vad du menar!
    Har gått igenom samma sak under våren. En kille som jag gillade som ville vara vän, och en annan vän som började gilla mig.

    Jag har inget bra svar på varför det blir så. Ibland tänker jag att en delförklaring kan vara att jag fortfarande inte riktigt värderar mig själv så högt som jag skulle vilja göra. Att det därför blir så att jag ser ner lite på den som tycker att jag är fin (han kan ju inte vara så värst intressant) och att jag lockas av den som beter sig motstridigt och verkar svårfångad (han ser ju att han är bättre än mig, men jag kanske kan övertala honom att ta mig ändå, om bara han skulle fatta så kanske jag skulle bli lika bra som han).

    Vad tror du?

    Jag hoppas att den dag självkänslan är på topp, den dag man lär sig att värdesätta sina behov, känner sig trygg i sig själv, älskar för att man älskar och inte för att man törstar så efter en som kan bekräfta en och hela en. Den dagen kan man mötas på riktigt med någon.

    Därför måste vi vara våra egna bästa vänner. Att våga välja de personer som beter sig som vi behöver och välja bort resten är ett BRA första steg.

    Bra jobbat!
    Och ps: försök också att ta åt dig lite av hans ord, det är ju fint att känna sig uppskattad om man bortser från allt annat.

    KRAM

    SvaraRadera